زینت و زیبایی بخشی قسمتی جدا نشدنی از زندگی انسان است. از دوران غارنشینی تا به امروز انسان ها همیشه سعی در مجلل تر کردن و زیباتر کردن محیط زندگی خود داشته اند. با این کار قدمی پیش به سوی یکسان کردن زندگی با روحیات خود برمیداشتند. ولی امروزه، دکوراسیون داخلی معنی متفاوت و جامع تری پیدا کرده است. در ادامه به بررسی معانی مختلف دکوراسیون داخلی میپردازیم. و اینکه چرا در زندگی ما اهمیت دارد و باید به آن توجه کرد.
اهمیت دکوراسیون داخلی برای ما چیست؟
اول بهتر است قبل از رسیدن به تعریف دکوراسیون داخلی، بفهمیم که چرا دکوراسیون برای ما اهمیت دارد. در این مطلب به دکوراسیون داخلی، بیشتر به شکل کارفرما و پیمانکار نگاه میکنیم. تا که درک بهتری از موضوع داشته باشیم. خب، تصور کنید در یک پروژه دکوراسیون داخلی هستید. فرقی ندارد که شما پیمانکار هستید یا کارفرما. اگر درک درستی از مفهوم و وظایف طراحی دکوراسیون داخلی نداشته باشید، مسلما در ادامه راه به مشکل بر میخورید. پروژه های دکوراسیون داخلی پیچیدگی و گستردگی زیادی دارند. اگر به این پیچیدگی ها آگاه نباشید، ممکن است باعث سوءتفاهم شود.
البته ما شرط و بنا را بر این میگذاریم که دو طرف قرارداد از اصول و مفاهیم اولیه دکوراسیون داخلی و اصطلاحات آن آشنا هستند. پس تا به اینجا متوجه اهمیت موضوع شدهاید. که چرا باید دقیقا بدانیم دکوراسیون داخلی چیست. حالا بریم سراغ مسئله بعدی …
دکوراسیون داخلی دقیقا چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف واحد برای دکوراسیون داخلی بیان کنیم، باید بگوییم که: دکوراسیون داخلی، به هنر چیدمان درست عناصرکنار یکدیگر میگویند. که این کار به منظور هماهنگی، بهینه سازی و زیبایی بیشتر محیط صورت میگیرد. ولی ما دوست داریم بسیار دقیق تر این موضوع را بررسی کنیم. پس تعریف دکوراسیون داخلی را به دو قسمت مفهوم عامیانه و تخصصی تقسیم میکنیم.
دکوراسیون داخلی از دید عامیانه
در اصطلاح عامیانه و عمومی، بیشتر مردم اینطور فکر میکنند که همه امورات داخل یک واحد مسکونی/اداری را دکوراسیون داخلی میگوییم. منظور از همه امورات، یعنی تخریب دیوار، درست کردن دیوار، کاشی کاری، سرامیک کاری، پارکت کردن کف واحد، لوله کشی، سیم کشی و… پس منظور از دکوراسیون داخلی میان مردم، تمام عملیات های ذکر شده بود.
البته برخی دیگر هم تغییرات بسیار ساده مانند رنگ زدن دیوارها، کاغذ دیواری و طراحی و اجرای کابینت را فقط جزء دکوراسیون داخلی میبینند. این دسته افراد مابقی عملیات های ذکر شده را بر عهده معمار خانه میدانند.
درست یا غلط بودن این تعاریف بسیار مهم هستند. زیرا همانطور که در بخش قبلی ذکر شد، ممکن برداشت اشتباه طرفین، منجر به سوءتفاهم و مشکل شود. پس حتما در ادامه با دکوراسیون مهدی همراه باشید تا معنی صحیح دکوراسیون داخلی را بدانیم.
دکوراسیون داخلی از دید تخصصی
تمام نکاتی که در قسمت قبلی ذکر شد را به خاطر نگه دارید. زیرا میخواهیم این دو مفهوم را با هم مقایسه کنیم. در دید تخصصی دکوراسیون داخلی اصلا اینگونه نیست! یعنی تمام عملیات های ذکر شده اعم از تخریب، ساخت، نقشه کشی داخلی، طراحی، جاگذاری و… هیچ کدام از وظایف پیمانکار طراح دکوراسیون داخلی نیست. در واقع قسمت کوچک تری از تمام مراحل ذکر شده از وظایف طراحی است. بهتر است برای درک بهتر موضوع، دکوراسیون داخلی را به ۳ فاز تقسیم کنیم. این ۳ فاز تعریف تخصصی و بهتری از بازسازی و معماری خانه به ما میدهد تا با چشمی باز تر معنی دکوراسیون داخلی را بفهمیم.
فاز اول یک پروژه کامل داخلی – معماری داخلی
فاز اول یک پروژه کامل داخلی، تخریب، دیوارچینی و کارگذاشتن پنجره و درها است. یعنی به طور کلی، دسترسی های یک واحد مسکونی/اداری در این فاز انجام میشود. بر اساس تعریف عمومی مردم، این فاز اصلا معنی درست دکوراسیون داخلی را بیان نمیکند.
فاز دوم یک پروژه کامل داخلی – طراحی داخلی
میرسیم به فاز دوم، در فاز اول پلان کلی واحد را طراحی کردیم. در این مرحله روکش و پوشش های دائمی را قرار میدهیم. مانند کارگذاشتن سرامیک یا پارکت، طراحی و اجرای سقف کناف یا کاذب از قسمت های اصلی فاز دو است. رنگ و جنس متریال را هم در همین فاز مشخص میکنیم. زیرا این فاز انتخاب پوشش های دائمی است. این فاز هم طبق تعریف عامیانه، اصلا معنی دکوراسیون داخلی را نمیرساند.
فاز سوم یک پروژه کامل داخلی – دکوراسیون داخلی
این بخش نهایی یک پروژه کامل داخلی است. این بخش است که معنی دقیق و اصلی دکوراسیون داخلی را میرساند. این بخش به پوشش های نهایی و پایان کار گفته میشود. مانند رنگ دیوار ها، سقف، کاغذ دیواری، اساس منزل، کابینت، اجناس زینتی و کاربردی، پرده ها و… تفاوتی که این بخش پایانی با بخش دوم دارد، در ظریف کاری است. در فاز آخر (دکوراسیون داخلی) آخرین ظرافت کاری ها اجرا میشود. مانند انتخاب رنگ درست مبلمان برای ست شدن با رنگ دیوار ها. یا طراحی و انتخاب درست کابینت آشپزخانه برای بهینه سازی بیشتر. ولی فاز دوم، بیشتر در بنایی و کار های زیربنایی دخیل است. برای جمع بندی، هر چیزی که در آخرین دید کارفرما باشد، دکوراسیون داخلی است.
سبک های دکوراسیون داخلی
حال با تمامی مطالب گفته شده، میدانیم که دقیقا دکوراسیون داخلی چیست. الان وقت آن رسیده است که سبک مورد نظر خود را انتخاب کنیم تا بهترین انتخاب را برای سلیقه خود انتخاب کنیم. بیایید به بررسی و آشنایی این سبک ها بپردازیم.
دکوراسیون مینیمال
در اصل، این سبک به سادگی بیش از حد معروف است. در این سبک بیشتر از متریال براق استفاده میشود. استفاده از پالت رنگ های مختلف در این سبک مجاز است. اما به شرطی که سادگی محسوس باشد.
دکوراسیون مدرن
در این سبک بیشتر از خطوط ساده و روان استفاده میکنند. استفاده از شیشه و پالت رنگی خنثی (نئوترال) کاملا مرسوم است. این سبک از دکوراسیون داخلی، بر جمله «هر چه کمتر بهتر» تکیه میکند.
دکوراسیون صنعتی
در این سبک از دوره صنعتی اروپا الگو گرفته است. بیشتر به استفاده از آجر ها، سیمان و مواد خام تشویق میشود. با استفاده از پالت رنگی سرد و خنثی، فضایی خشک و ساده طراحی میکنند.
دکوراسیون کلاسیک
این سبک میخواهد حس لوکس بودن را انتقال دهد. بیشتر از پارچه ها و متریال های گران قیمت و اشرافی استفاده میشود تا آن حس مجلل بودن به خوبی القا شود. استفاده از رنگ های گرم و غنی از جمله مشخصه های این سبک در دکوراسیون داخلی میباشد.
دکوراسیون روستیک
در یک جمله، این سبک از طبیعت الهام گرفته است. رسالت اصلی این سبک برای به خانه آوردن فضای جنگل و طبیعت است. بیشتر از چوب، رنگ های طبیعت و خاک استفاده میشود. رنگ ها بسیار ساده هستند و حس و حال خاک و سنگ را به آدم میدهد.
دکوراسیون بوهمی (بوهو)
این سبک بیشتر به استفاده از گل و گیاه معروف است. با استفاده از متریال های مختلف فضایی غیر رسمی و صمیمی ایجاد میکنند. در این سبک از دکوراسیون داخلی، استفاده از پارچه ها و مبلمان دست ساز بیشتر به چشم دیده میشود.
جمع بندی
فرقی نمیکند که کارفرما باشید یا پیمانکار، درک صحیح و درست از دکوراسیون داخلی باعث پیشگیری از سوءتفاهم میشود. سبک های مختلف دکوراسیون داخلی هم در مقاله ذکر شد که امیدواریم با خواندن این مطلب، با چشمی باز برای انتخاب سبک مناسب اقدام کنید. گروه دکوراسیون مهدی، با نیروی کار حرفهای و مجرب آماده دریافت پروژه های دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار شماست. برای دریافت مشاوره رایگان، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.